Je alcantara hoesje schoonmaken? Zo doe je dat!

Je alcantara hoesje schoonmaken? Zo doe je dat! - Alcanside

Alcantara schoonmaken, lijkt een lastige klus zou je zeggen. Een premium materiaal verdient natuurlijk ook premium aandacht. In deze gids nemen we je mee in hoe jij jouw Alcanside producten weer gloednieuw krijgt! 

Voordat we gaan schoonmaken, dit moet je weten over deze unieke stof. 

Alcantara schoonmaken een lastige klus lijkt het vaak. Deze stof, die bekend staat om zijn luxe en comfort, heeft een unieke suède look afwerking die speciale zorg vereist. Deze stof, die je natuurlijk kent van de supercars zoals Aston Martin en Lamborghini, bieden wij op broekzak formaat. Dan wil je net als je supercar, ook deze alcantara netjes houden. In deze blog leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen. 

Alcantara schoonmaken: De stap voor stap schoonmaakgids van Alcanside.

Dit heb je nodig voor deze klus: 

  1. Tandenborstel of andere zachte borstel 
  2. Beetje water
  3. Een neutrale zeep 

Nu je dit bij de hand hebt gehaald, kun je aan de slag met de volgende stappen om jouw Alcanside Apple Watch bandje weer zo goed als nieuw te krijgen. 

Stap 1: Borstel eerst het grovere vuil van je alcantara product. 

Voordat je aan de slag gaat met een zeep of water, is het goed om eerst even de vezels open te borstelen. Doe dat gewoon met een zachte borstel. Je wil op dit punt juist geen harde borstel gebruiken. Waarom niet?

Een harde borstel maakt de vezels kapot in plaats van dat deze de vezels open maken. Een van de fouten die het meeste voorkomt is dan ook het gebruik van een te harde borstel. Je gaat je tanden ook niet poetsen met schuurpapier, right? 
 
Met deze eerste stap zorg je er al voor dat de eerste resten al zijn verwijderd. Essentieel voor het schoonmaken van je alcantara case. Want hiermee vang je eigenlijk al het grootste schoonmaak gedeelte op. 

Stap 2: Maak de borstel nat met een beetje zeep voor een tweede ronde.

Deze keer gaan we aan de slag met een natte ronde van borstelen. Dat doen we door de borstel een beetje nat te maken, wanneer deze nog nadruipt is deze te nat. Maak gebruik van een klein beetje zeep om het vet van je vingers van het alcantara te krijgen. Dit is dan ook vaak de reden dat je case er niet meer uitziet zoals je deze hebt binnen gekregen. Hoewel veel mensen vaak denken dat het alcantara kapot is, of dat de case beschadigd is, is het eigenlijk gewoon het vet van je vingers door dagelijks gebruik van je case. Niks om je zorgen over te maken. 

Tip: Maak gebruik van een bakje waar je wat water met zeep hebt gemengd. Dat zorgt ervoor dat je niet te veel zeep gebruikt of te veel water.

 

Stap 3: Maak droog met een doek en laat de case even met rust.

Ja, ook onze case moet drogen. Dus maak droog met een doek, en wrijf zachtjes over de vezels. Je wil natuurlijk niet hebben dat je met een zachte borstel alles hebt behandeld en vervolgens in de laatste stap de vezels alsnog verpest door heel hard te wrijven over het alcantara. Ben hier dus voorzichtig mee. 

Zorg er dan ook voor dat je de case laat drogen. Je zou best eens kunnen föhnen om het proces te versnellen, maar kan vaker meer kwaad dan goed. Ben hier dan ook voorzichtig mee. 

Veelgemaakte fouten bij het schoonmaken. 

Het is cruciaal om bepaalde schoonmaak technieken en middeltjes te vermijden bij het schoonmaken van je Alcanside alcantara case. Dit zijn de de meest voorkomende fouten bij het schoonmaken van alcantara die jij kunt voorkomen: 

  • Gebruik geen agressieve chemische middelen of heel veel water. Deze zorgen er namelijk voor dat de structuur van het alcantara slechter wordt en kunnen de vezels beschadigen. 
  • Schrof of wrijf niet te hard. Alcantara is van premium kwaliteit, dus ook vooral zo behandelen. Dat betekent dat je niet te hard moet schrobben met je borstel. Weet je niet goed welke borstel je moet gebruiken? Wij adviseren altijd een tandenborstel. Doet zijn werk niet alleen op de tandjes, maar ook op je Alcanside case

iPhone 14 Plus - Alcantara Case- Midnight Green - Alcanside

Gebruik geen agressieve chemische reinigers of veel water, want deze kunnen vlekken veroorzaken of de vezels beschadigen. Schrob of wrijf niet hard op het materiaal; dit kan leiden tot onherstelbare schade. De juiste technieken en producten zorgen ervoor dat je Alcantara er fantastisch uit blijft zien.

 

Jouw alcantara schoonmaken, zo gedaan.

Je Alcanside case in topconditie houden is dus zo gedaan. Even met wat water, een neutrale zeep en tandenborstel, en je kunt er zo tegenaan. Hierdoor gaat je iPhone case, muismat of ieder ander Alcanside product veel langer mee dan dat je zult denken. 

Dus heb je een doffe case, en wil je deze weer als nieuw krijgen? Dan weet jij wat je moet doen!