Alcantara: de duurzame luxe die iedereen verdient

Alcantara: de duurzame luxe die iedereen verdient - Alcanside

Alcantara, een duurzaam product waar de combinatie van luxe met supercars samenkomt. Van het interieur van een Porsche 911 GT3 RS tot je smartphone hoesje. 

Duurzaam & luxe alcantara, die gaan hand in hand. 

Alcantara staat niet alleen bekend om zijn luxe, maar speelt ook een grote rol in de wereld van een duurzaam productieproces en gebruik van materialen. Ontwikkeld in Italië, combineert het de looks van suède met de voordelen van synthetische vezels. Wat Alcantara echt bijzonder maakt, is het duurzame productieproces dat strikte milieunormen volgt, wat bevestigd wordt door ISO-certificeringen. Dit benadrukt hoe het materiaal zowel mooi als milieuvriendelijk is.

Innovatief en duurzaam in productie.

Alcantara is zeker niet alleen mooi om naar te kijken; het heeft veel meer te bieden. Dit materiaal is uitzonderlijk licht, wat echt een verschil maakt als het gaat om energiebesparing tijdens het productieproces en bij het gebruik in allerlei producten, van auto-interieurs tot telefoonhoesjes. Diezelfde lichtheid helpt ook de CO2-uitstoot te verlagen wanneer het materiaal wordt getransporteerd. Wat ook super is, is dat Alcantara volledig veganistisch is. Er komen geen dierlijke producten aan te pas, wat het een ethisch verantwoord alternatief maakt. Je krijgt dus alle luxe van leer, maar dan op een manier die zowel duurzaam als diervriendelijk is. Dit maakt Alcantara duurzaam en een keuze voor iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit iPhone of Samsung case zonder compromissen op het gebied van ethiek en duurzaamheid.

Makkelijk te onderhouden en een lange levensduur. 

Alcantara is niet alleen makkelijk in de productie, maar ook super eenvoudig te onderhouden. Je hoeft alleen maar milde schoonmaakmiddelen te gebruiken, dus geen harde chemicaliën, wat weer beter is voor het milieu. Omdat het zo onderhoudsvriendelijk is, gaan je Alcantara-spullen veel langer mee, wat betekent dat je minder vaak nieuwe hoeft te kopen. Dat scheelt afval! We hebben ook een handige blog geschreven over het onderhouden van je telefoon hoesje. Zo houd je alles makkelijk in topvorm.

iPhone 15 Pro Max - Alcantara Case - Space Grey - Alcanside